1 Bartholomew Lane

London EC2

Awards:
Commended in the New Build Modern category (Natural Stone Awards 2012)
Architect/Designer:
Sidell Gibson
Client:
F&C Asset Management
Main Contractor:
Blenheim House Construction
Completion Date:
2009
Portland Stone:
Fancy Beach Whitbed
Scope of Project:
Traditional Cladding extension to additional floors

1 Bartholomew Lane is a high quality new development in the City of London, located directly opposite the Bank of England.

Originally built around the 1930'€™s, the façde of a former bank was retained in the two principal frontages up to the 6th floor.  

Behind this and extending above it in four further floors is a highly efficient modern office, offering multi-tenanted lettable space for twelve floors.   The new higher level façades clad in Albion'€™s Portland Fancy Beach Whitbed stone.

With a striking double-height main reception lobby incorporating a formal sweeping staircase to the lower ground, it'€™s Portland Stone flooring and walling, 1 Bartholomew Lane makes a strong corporate statement to staff, clients and visitors in every way.

This project received a BREEAM rating of Excellent.