BBC Broadcasting House

This project was awarded Award in the New Build Modern Non Load Bearing Stone category at the Natural Stone Awards 2006.

The official guide said, 'This is a fine example of contemporary architecture using hand-set stone to create stunning curved façades. PAYE Stonework were instructed to complete the design development, manufacture and installation of the hand set stone to the curved façades of the Broadcasting House extension.

The project involved co-ordinating the design to interface with projecting glass box windows and curved balconies while contending with exceptionally large cavities. The whole building is floating on shock absorbers at first floor level designed designed to prevent the transfer of noise from the underground railway line beneath to the radio transmitting studios inside the building.'

The judges commented, 'While being sympathetic to an old friend, Broadcasting House, this extension to it stands in its own right and celebrates the contemporary use of carefully judged beds of Portland stone.'

To view this project in more detail, please click here.

BBC Broadcasting House using Portland Stone