Blackfriars Station

Every year, the RIBA London Awards celebrate the best architecture and new developments in the capital. This year, over 170 projects were entered, with four juries short-listing 64 schemes for the London Award's.

Every short-listed project was visited by one of the four juries and a ceremony was held on the 6th May 2014 to announce the winners. 

The development at Blackfriars station, which incorporated Albion Stone's Portland Bowers Whitbed stone, was announced as one of the London Award winners. The scheme, designed by Jacobs Architects and Tony Gee and Partners, was part of a £5.5 billion strategy to increase the capacity and frequency of services and provide a better interchange between National Rail and London Underground services. 

To find out more about this project, please see our project case study here.