Condor House

London EC4

Architect/Designer:
Rolfe Judd
Client:
Greycoat Estates
Main Contractor:
Sir Robert McAlpine
Portland Stone:
New Independent Whitbed
Scope of Project:
Traditional Cladding Extension to additional floors

Condor House is a prestigious 7 storey project with both retail outlets and office space in the heart of London.   The building occupies a prominent site close to The London Stock Exchange, in the heart of the City of London and immediately to the south of St Paul's Cathedral.

The project comprised of the redevelopment of a very sensitive site facing St Paul'€™s Cathedral.   The scheme retained the ornate Victorian façade but replaced redundant office accommodation behind.    

Major issues dealt with were the effect of the scheme on St Paul'€™s and the other sensitive buildings facing the property, and St Paul'€™s Heights Restrictions.

The existing stone had also been heavily lime washed '€œtoshed'€, this process had disguised the true nature of the stone, which was revealed later through testing.

Portland New Independent Whitbed was selected as it was the closest match to the existing stone and would merge seamlessly with the present stonework over time.