Equitable House

London EC4

Architect/Designer:
Jestico & Whiles Limited
Completion Date:
1999
Portland Stone:
Bowers Whitbed, Independent Whitbed & Independent Basebed

Jestico & Whiles, the Architects designed the building utilising the Portland Stone element to carry the continuity with the surrounding buildings, but to also give the building a character of its own in the form of a large glazed rotunda above the main entrance and a glazed top floor.

Additionally, the creamy white of the Portland Stone blends in well with existing buildings and also contrasts with the green glazing.

Independent Whitbed was selected for the copings, feature band course and ground floor and Independent Basebed selected for the ashlar between second and fifth floor and for the cornice.

Albion Stone supplied approximately 260 cubic metres of Portland Stone in the form of block and sawn stone to Settings masonry which was then worked into finished pieces prior to being fixed on site.

The building was constructed between Spring 1998 and Summer 1999 with the cost of the entire project being approximately £8 million.