Private Residence

London SW1

Awards:
Award in Interiors category at the Natural Stone Awards 2000
Architect/Designer:
Liam O'Connor Architects
Client:
Private
Main Contractor:
Holloway White Allom
Completion Date:
1998
Portland Stone:
Independent Basebed
Scope of Project:
Internal flooring and decorative stonework, external ornate stonework and restoration

Following the acquisition of the Old Police Station the new owner was keen to restore many of the existing stone features and to develop the property into a larger residence.

Liam O'€™Connor Architects were appointed to design the project and to ensure the quality of workmanship.

Much of the existing Police Station was demolished and detailed plans for the new building were submitted for approval.  

The Architect'€™s then approached Cathedral Works Organisation to carry out the stonemasonry both externally and internally which included a detailed elliptical cantilever staircase.

Albion Stone supplied Independent Basebed for the project. The blocks supplied were carefully selected for their character, size and suitability for the project.

The continuity of stone was carried through the ground floor and interest was added to the design by laying the flooring tiles in a diagonal pattern and surrounding them with an ornamental boarder.