This development for Highgate Junior School comprises a new building and the refurbishment of a 19th century villa for teaching music.

The materiality of the building is carefully considered and the detailing well executed. Exterior elevations are in Portland stone and red handmade brick which achieves a civic presence. The landscape design is exemplary, with a range of areas for play and learning. It is well connected to the building, with each classroom having a connection to the outside through direct doors or a balcony large enough for teaching.

Overall this building has a sense of quality, permanence and joy. It provides an elegant canvas for the children’s artwork which is displayed throughout and meets the client’s vision to create an inspirational learning environment to encourage creativity and ingenuity.