Parkinson Steps, University of Leeds

Leeds

Client:
Leeds University
Completion Date:
2019
Portland Stone:
Jordans Basebed & Jordans Whitbed
Scope of Project:
Redevelopment of existing entrance steps
Stone Installer:
Stone Connection (UK) Ltd

The project involved upgrading the entrance steps and handrails, together with the installation of an external lift, making it possible for wheelchair users to enter using the main entrance.

The Parkinson Building houses a range of services for staff and students of the university whilst having collections available to the general public.

The Parkinson steps has been an iconic gateway to the University since its opening in 1951.

It’s a major focal point for student and visitor gatherings, however, the steps were one of the most inaccessible parts of campus.

Leeds University were keen to address this to ensure all visitors, students and staff could enter this iconic building via the same entrance.

Albion Stone supplied 73m² of Jordans Basebed for indents and 620m² Jordans Whitbed for the steps.